De 5 største fejl når der købes babytøj

I takt med at bulen på maven vokser, vokser behovet også for at få fyldt skufferne med babytøj. Men hvad har den lille egentlig brug for? Og hvad er de største fejl når der købes ind til barnet?

 

Her er de største 5 fejl der begås når babytøjet skal købes.

 

1: Man køber for meget i de helt små størrelser

De første 3 måneder af barnets liv, bruger man nærmest intet tøj. Et spædbørn sveder ikke, og får mælk enten af bryst eller flaske. Derfor bliver tøjet hverken beskidt af pletter eller sved. Der er derfor kun behov for at skifte tøjet, når der er blevet gylpet, eller der er sket uheld i bleen. Man bruger derfor meget mindre tøj end man egentlig tror. Lad derfor værre med at købe store mængder af tøj i den helt lille størrelse. Der er meget mere behov for tøj når barnet er lidt større.

 

2: Heldragter med fødder i størrelse +6 mdr.

Heldragter med fødder er genialt til spædbørn. Du er sikker på, at barnet er helt pakket ind, og ikke fryser. Heldragter med fødder er derimod bestemt ikke smart når barnet er over 6 mdr. Fra ca. 6 måneders alderen begynder baby at bevæge sig en del mere, og når først barnet vil op og stå, eller kravle, så er det ikke smart med indbyggede fødder i heldragten. Baby karter rundt i dragten, og kan ende med at træde heldragten i stykker hvis ikke fødderne er frie.

 

3:  Sweatre i små størrelser

Til spædbørn er det nemmeste bare heldragter, bodystockings og ellers køredragter. Når barnet er helt spæd ligger barnet som regel pakket ind i en dyne eller et tæppe. Der er derfor sjældent behov for sweatre og cardigans når barnet er helt spæd. Derudover kan det være svært at få en stor sweater ned over barnets hoved. Køb derfor hellere sweatre fra størrelse 3 mdr. og op, og køb ellers et par cardigans i de helt små størrelser.

 

4: Heldragter med trykknapper

Når barnet er helt spæd, er det egentlig ligegyldigt om du har valgt en heldragt med trykknapper eller en heldragt med lynlås. Her er den eneste forskel, at det tager lidt længere tid at knappe trykknapper frem for en lynlås. Men når baby først begynder at vende og bevæge sig, og især når baby gerne vil op og stå, så er det afgørende, hvor hurtig du er til at få barnet i tøjet. Nogle børn kan ligge helt stille, og elsker at blive skiftet, men med langt de fleste børn, er det et spørgsmål om tid før tålmodigheden løber ud, og baby vil op. Gør det nemmest for dig selv ved at købe heldragter med lynlås når barnet er mere end 6 måneder.

 

5: Bluser til spædbørn

For spædbørn er det især vigtigt, at de holder varmen, så deres krop kan bruge energi på at vokse, og ikke på at holde varmen. Derfor er det vigtigt, at baby altid er godt pakket ind. Giv derfor altid barnet en bodystocking på inderst, så du er sikker på, at der ikke er bar hud. Er du glad for bluser, kan du eventuelt give barnet en bluse på udover bodystockingen. Med mindre det selvfølgelig er meget varmt.